به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، تینا سلامت بخش با بیان اینکه بیخوابی مزمن اغلب از عواملی مانند اختلالات جسمی یا روانی ناشی میشود، اظهار داشت: روان پریشی و یا افسردگی نیز از دیگر دلایل بیخوابی مزمن است و از این رو از روشهای رفتاری که بیخوابی را کاهش میدهد میتوان به آرام سازی اعصاب یا همان ریلکسیشن، محدودیت گذاری برای خواب و رواندرمانی اشاره کرد.
وی گفت: با این روشها میتوان استرس و اضطراب و تنش بدن فرد مبتلا به بیخوابی را کاهش و یا تسکین داد و از طرفی با تنظیم و تمرین تنفس همان عمل دم و بازدم و به دنبال آن تمرکز و آرامش، میتوان به ذهن فرد کمک کرد تا عضلات خود را رها کرده و آرام آرام به استقبال خواب رفت.
این روانپزشک افزود: کاهش مدت زمان حضور فرد در رختخواب و یا پرهیز از خواب روزانه از دیگر راهکارهای مفید برای کاهش بیماری فرد مبتلا به بیخوابی مزمن است.
سلامت بخش تصریح کرد: آسم، آپنه یا انسداد راه هوای حلق و بینی، نارکوپسی یا حمله ناگهانی خواب، سندرم تکان دادن پا، آرتروز، بیماری کلیوی، نارسایی قلبی، بیماری پارکینسون و پرکاری تیروئید از دلایل مختلف ابتلای افراد به بیخواب است.
وی اظهارداشت: بی خوابی مزمن ممکن است بر اثر مشکلات رفتاری و یا انجام کار شیفتی، مصرف کافئین، الکل و مواد مخدر نیز در برخی افراد بروز کند.
این رواندرمانگر افزود: ترکیب دارو و درمان شناختی - رفتاری مبتلایان به بیخوابی مزمن به اثبات رسیده، از این رو مراجعه به مراکز درمانی و صحبت با یک درمانگر و یا شرکت در جلسات گروه درمانی میتواند به کاهش اضطراب در هنگام خواب کمک بسزایی کند.
نظر شما